President wil opschaling zoektocht Panama

De Panamese president Ricardo Martinelli wil dat meer middelen beschikbaar komen voor de zoektocht naar de vermiste Nederlandse vrouwen rond Boquete. Dat heeft hij donderdag gezegd tijdens een evenement nabij het plaatsje, meldt een woordvoerder van de hulpdiensten Sinaproc.

Mogelijk worden er volgens de zegsman meer manschappen en voertuigen ingezet om de 21-jarige Kris Kremers en de 22-jarige Lisanne Froon te vinden. Hier komt later uitsluitsel over. De twee worden sinds vorige week dinsdag vermist. Ze waren van plan een wandeltocht te ondernemen, maar het is onduidelijk of zij hier ook daadwerkelijk aan zijn begonnen.

Donderdag wordt weer onder zware weersomstandigheden gezocht door reddingsploegen met speurhonden en helikopters. Tot nog toe zonder resultaat. Volgens een woordvoerder van Sinaproc zijn het zoekgebied, de paden en het berggebied rond Boquete al meerdere malen uitgekamd.

Ook de politie is betrokken bij de zoektocht. Zij onderzoekt onder meer een gerucht over twee jonge mannen die op de dag van de vermissing met de vrouwen geluncht zouden hebben.