Consumentenbond laakt downloadverbod

De Consumentenbond is 'zeer teleurgesteld' over het besluit om downloaden in Nederland te verbieden. "Dit gaat de verkeerde kant op", aldus een woordvoerder van de belangenorganisatie. "Wij vinden dat je niet aan de kant van het verbieden moet gaan zitten, maar aan de kant van het vergoeden."

"Wij pleiten al jaren tegen een verbod op downloaden", aldus de zegsvrouw. De Consumentenbond ziet volgens haar meer heil in een vergoedingenstelsel. "Op die manier krijgen artiesten een redelijke vergoeding voor hun werk. Maar het Europese Hof heeft nu redelijk strikt gekozen voor een downloadverbod."

"We gaan de consument nu straffen voor downloaden, maar om dat te kunnen doen, moet je hem 24 uur per dag controleren", stelt de woordvoerder. "Dat is een enorme inbreuk op de privacy van consumenten."

De stichting Brein, die erom bekend staat op agressieve, dreigende wijze om te gaan met vermeende piraten, en die censuur en grove inbreuk in de privacy van burgers niet schuwt, werd door Teeven van de VVD benoemd als handhaver van het verbod.

Poll...