Game of Thrones trapt af met kijkcijferrecord in VS

De eerste aflevering van het vierde seizoen van Game of Thrones is zondagavond door een recordaantal Amerikanen bekeken. Ruim 6,6 miljoen mensen stemden in de Verenigde Staten af op de fantasyserie van betaalzender HBO. Het is daarmee de best bekeken aflevering ooit. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De herhaling, die later op de avond werd uitgezonden, wist nog eens 1,6 miljoen kijkers te trekken. Het vorige record dat de fantasyserie wist te scoren was in de zesde week van de derde reeks. Destijds bleven 5,5 miljoen voor die aflevering thuis. Voor de opening van het derde seizoen kropen 4,4 miljoen Amerikanen voor de buis.

Hoewel Game of Thrones een recordaantal kijkers heeft gescoord, komt het aantal kijkers niet in de buurt van het slot van HBO-serie The Sopranos. Bijna twaalf miljoen Amerikanen stemden in 2007 af op die aflevering.

De aftrap van de vierde reeks van Game of Thrones was maandagavond in Nederland te zien. HBO Nederland houdt echter geen kijkcijfers bij. In het vierde seizoen maakt de Nederlandse acteur Michiel Huisman zijn debuut. Carice van Houten is sinds de tweede reeks te zien in de serie die werd gebaseerd op de boeken van George R. R. Martin.