School wil pestprogramma stoppen

Het Einstein Lyceum in Hoogvliet probeert een aflevering van Project P: Stop het Pesten van de buis te houden. Voor het nieuwe RTL 5-programma over pestslachtoffers werden op de school geheime opnamen gemaakt van leerlingen en anderen geconfronteerd met de beelden. Dit gebeurde zonder toestemming van de directie. Die is daar niet over te spreken, blijkt uit een brief van de directie die in handen is gekomen van Nieuwsuur.

In Project P: Stop het Pesten nemen Johnny de Mol en Dennis Weening het op voor jongeren die het doelwit zijn van pesterijen. "We gaan juist in dit programma heel integer met het onderwerp pesten om", luidt de reactie van RTL, die vrijdagavond werd voorgelezen in RTL Boulevard. "We willen het kind de school en de klas juist bij elkaar brengen en helpen. We hebben juist hele goede ervaringen en medewerking van de scholen."

Het Einstein Lyceum wil in ieder geval dat de beelden niet openbaar worden gemaakt. RTL laat weten dat beelden van kinderen 'zonder toestemming van de ouders of verzorgers' nooit worden uitgezonden.