Meteoriet mist parachutist nét

Op internet zijn bizarre beelden verschenen van een spectaculaire parachutesprong. Hierop is te zien hoe Anders Helstrup tijdens de sprong op een haar na wordt geraakt door een meteoriet.

De Noor maakte de sprong al in 2012, maar komt nu pas met het verhaal naar buiten. Dit omdat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het hier daadwerkelijk om een meteoriet gaat. Al het andere is inmiddels uitgesloten.

"Iets anders kan het niet zijn", verklaart geoloog Hans Amundsen na het bestuderen van de video. "De vorm is typisch iets voor meteorieten. Aan de ene kant verse breukvlakken, terwijl de andere zijde mooi rond is." Volgens hem is de meteoriet onderdeel van een veel groter rotsblok dat tijdens het binnendringen van de atmosfeer is ontploft.

In het filmpje is duidelijk te zien dat, terwijl Helstrup naar beneden valt, een rotsblok vlak naast hem met een duizelingwekkende vaart naar beneden suist. Was het filmpje dinsdag gepost, dan zouden wij natuurlijk hebben gedacht aan een 1-aprilgrap. De parachutist zweert echter dat de beelden echt zijn. Hij hoopt dat dankzij dit filmpje de meteoriet eindelijk kan worden opgespoord.

Het bewuste filmpje, met daarin een lekker wijf en de vallende steen