Spekman: Wilders volstrekt van het padje af

PVV-leider Geert Wilders is 'volstrekt van het padje af' met zijn oproep om aangifte te doen tegen PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman en partijleider Diederik Samsom. Dat laat Spekman donderdagmiddag weten in een reactie.

"Geert Wilders is nu volstrekt van het padje af, met de rest van de horigen die bij de PVV-fractie zijn blijven zitten", reageert Spekman in een verklaring. "Ik probeer oplossingen te vinden voor problemen in de samenleving, en hij zet hele groepen in de samenleving weg. Precies waar ik toen al en nu nog tegen vecht."

Wilders stelt dat uitspraken in het verleden van Spekman en Samsom verdergaan dan wat hij heeft gezegd. Als justitie overgaat tot vervolging van zijn uitspraken over 'minder Marokkanen', dan moeten ook de twee PvdA-politici worden vervolgd, aldus de PVV-leider.

Samsom zei 2011 in NRC Handelsblad dat Marokkaanse jongeren een 'etnisch monopolie' op overlast hebben. Spekman zei in 2008 in Vrij Nederland dat Marokkanen die niet deugen moeten worden 'vernederd'.