Peter Plasman staat familie overvaller bij

Advocaat Peter Plasman gaat de familie van de 20-jarige doodgeschoten overvaller uit Eindhoven bijstaan in het proces tegen het juweliersechtpaar uit Deurne. Dat meldt Plasman maandagavond. Hij gaf aan de nabestaanden nog niet uitgebreid te hebben gesproken, maar dat hij wel al twee nadrukkelijke wensen heeft ontvangen.

"De familie wil precies, volledig en snel geïnformeerd worden over wat er is gebeurd in de juwelierszaak", zegt Plasman. Volgens de advocaat is dat een heel normale wens die bij veel nabestaanden leeft die een dierbare hebben verloren.

"Het tweede is dat de familie wil dat het proces volgens correcte en in de wet voorgeschreven regels wordt gehouden. Zodat met zekerheid kan worden vastgesteld of sprake was van noodweer toen de overvaller werd neergeschoten", aldus Plasman. Mocht inderdaad sprake zijn van noodweer dan zal de familie zich daar volgens de advocaat bij neerleggen. Het lichaam van deze dader wordt, zoals gebruikelijk is met Nederlanders van Marokkaanse komaf, begraven in Marokko.

In het Brabantse Deurne werd vrijdagavond een juwelier overvallen door twee mannen. Het duo werd doodgeschoten, vermoedelijk door de juweliersvrouw. De ene overvaller was een 20-jarige man uit Eindhoven. Hij was een bekende van justitie en politie.

Het OM heeft maandag aangegeven ook bijna zeker te zijn van de identiteit van de tweede overvaller. Hij komt vermoedelijk uit het buitenland. Er hebben zich echter nog geen bedroefde of boze familieleden of vrienden gemeld voor deze dode gangster, weet justitie via de NOS te vertellen.