Ali B. is schuld van Douwe Egberts

Douwe Egberts is de directe schuldige dat we vandaag de dag nog steeds last hebben van 'multitalent' Ali B. Dat meldt het AD op basis van een interview op radiozender FunX.

Enkele jaren geleden balanceerde Ali B. op de rand van de faillissementsafgrond, maar een reclame voor koffiemerk Douwe Egberts hielp de Nedermocro er weer bovenop.

"Terwijl iedereen dacht dat ik super rijk was ging ik bijna failliet. Ik had een heel groot pand gekocht van 1,2 miljoen euro. Dat was voor de crisis. Na de crisis was dat pand niets meer waard," vertelt de openhartige excuus-Marokkaan. "Ik had ook nog eens een hele artiestenstal en een bedrijf met twaalf man personeel die doorbetaald moesten worden."

De theedrinkende Ali B. werd gevraagd om reclame te maken voor koffie en ondanks dat hij geen koffie drinkt beantwoordde hij in de reclame de vraag of hij een bakkie pleur wil met de leugen 'ja, lekker!'

De reden dat dit in het nieuws komt is overigens omdat Ali B. momenteel aan twee albums werkt en een nieuw tv-programma heeft. Die dienen natuurlijk allemaal geplugd te worden. Bij dezen.