Wifi in NS-treinen voorlopig nog via T-Mobile

De gratis wifidienst in de treinen van de Nederlandse Spoorwegen blijft voorlopig nog lopen via het netwerk van T-Mobile. De NS wordt wel zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van het gratis internet. De naam van het wifinetwerk wordt veranderd in 'NS'. Dat zeggen de woordvoerders van de twee bedrijven.

De telecomprovider heeft een voorlopige verlenging gekregen van het contract in aanloop naar een nieuwe openbare aanbesteding. Het oude contract liep tot 1 april. Wanneer de nieuwe aanbesteding plaatsvindt is nog niet precies bekend, aldus de NS-woordvoerder.

Over de snelheid van het netwerk wordt geregeld geklaagd. De naamsverandering van het netwerk moet voorkomen dat gebruikers contact opnemen met T-Mobile als er storingen zijn, terwijl de NS de contactpersoon is.

T-Mobile verzorgt de gratis internetverbinding in de treinen van de NS sinds maart 2010 via zijn 3G-netwerk. De provider had de openbare gunning destijds gewonnen van KPN. Vorig jaar werd het contract verlengd met een jaar. KPN verzorgt wifi op de stations.