Wettelijk verplicht kapsel N-Korea

De burgers van Noord-Korea moeten heel wat rampen doorstaan, maar nu maakt de 'Geweldige Leider' Kim Jong-Un het wel erg bont.

Noord-Korea's mannelijke helft van de bevolking is voortaan namelijk bij wet verplicht om het kapsel van de 'Zon van het Socialisme' te dragen.

Schaarse bronnen die uit het hermetisch afgesloten land komen melden dat de richtlijn al enige weken geleden afgekondigd werd voor de hoofdstad Pyongyang, maar nu zou ook de rest van het land eraan moeten geloven.

Binnenkort moeten dus alle Noord-Koreaanse mannen rondlopen met kort opgeschoren slapen, een weelderige bovenkruin en een scherpe middenstreep.

De meningen over de haardracht van het 'Leidend Licht der Wetenschap' lijken verdeeld. 'De snit van onze geliefde leider is nogal speciaal te noemen', zo zegt een bron die anoniem wenst te blijven op Radio Free Asia. 'Niet iedereen zal het staan want niet alle mannen hebben hetzelfde gelaat en dezelfde vorm van hoofd'.

Het model coup was al niet helemaal vrij in de dictatuur. Tot nu toe waren er 28 soorten om te kiezen, 10 voor mannen en 18 voor vrouwen. Voor zover bekend geldt de nieuwe maatregel voorlopig alleen voor de mannen.