Kamerlid Lilian Helder blijft Wilders trouw

Kamerlid Lilian Helder blijft achter Geert Wilders staan. De PVV-leider laat woensdagavond via Twitter weten dat het gesprek met zijn fractiegenoot 'positief' is verlopen. "Fractie eendrachtig verder", schrijft Wilders. Helder heeft het bericht van de PVV-leider geretweet.

Na de uitspraak van Wilders over 'minder Marokkanen' deed de media of het onduidelijk was of Helder nog langer in de PVV-fractie in de Tweede Kamer zou blijven. Ze was dinsdag niet aanwezig bij de fractievergadering, genoeg voor de media om er lustig op los te speculeren. "Ben niet opgestapt maar met Geert in gesprek, heb er alle vertrouwen in", zei de politica daarover op Twitter.

Wilders liet vervolgens weten 'vertrouwen' te hebben in het gesprek. Hij wilde echter niets kwijt over de inhoud. De andere tien PVV-Kamerleden bleven na de fractievergadering wel achter hun leider staan. "We gaan met zijn allen door aan het project dat we met elkaar zijn begonnen en ik ben daar heel blij mee", zei Wilders na afloop van de bijeenkomst.

De PVV verkeerde in crisis sinds Wilders' omstreden en veelal eenzijdig geïnterpreteerde uitspraken. Afgelopen week stapten een aantal PVV'ers op, onder wie de Kamerleden Roland van Vliet, Joram van Klaveren en Europarlementariër Laurence Stassen.