'Mick Jagger is een heel slechte kerel'

Mick Jagger heeft een grafisch ontwerper die voor hem werkte bijna tot zelfmoord gedreven. "Als ik niet zo sterk was geweest en zulke geweldige vrienden had, had ik mezelf misschien ook wel opgehangen", zegt ontwerper Ruby Mazur. Hij doelt daarmee op Jaggers vriendin L'Wren Scott, die maandag dood werd aangetroffen. Ze had zichzelf van het leven beroofd.

Mazur noemt de rocker in de Amerikaanse krant New York Post een 'heel slechte kerel', 'erg egoïstisch' en 'egocentrisch'. Hij ontwierp voor Jagger in de jaren zeventig voor tienduizend dollar de cover van de Stones' Tumbling Dice. Het ontwerp wordt sindsdien ook afgebeeld op tal van andere The Rolling Stones-producten, maar volgens Mazur weigerde Jagger hem zijn deel van de opbrengst te geven. Hij raakte daardoor in een depressie.

"Ik heb geprobeerd mijn appartement vol te laten open met gas. Als mijn broer me niet had gebeld, was ik nu waar L'Wren is", zegt Mazur. "Als ik Mick hoor zeggen 'ik was haar zielsverwant', dan zeg ik 'je praat onzin'."