Marokkanen belaagd: 'Minder, minder, minder!'

Onder het motto 'wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat vooral ook een ander aan' worden (niet-criminele) Nederlanders van Marokkaanse afkomst sinds de gemeenteraadsverkiezingen op straat belaagd door groepen Nederlandse jongeren.

Dat melden jongeren in elk geval op Facebook. Een jongen stelt dat de vriendin van zijn zusje vrijdag naar verluidt het volgende overkwam. Ze typte het meteen uit: "Ik dacht mijn vrijdagavond rustig te starten met een koffie van de Mac. Samen met een vriendin liepen we rustig naar binnen. We stonden achter een groepje jongens van Nederlandse komaf. Het waren zeker acht jongens van rond de 20 à 25 jaar."

"Ze draaiden zich om en keken ons aan met een grijns op het gezicht, waarop een van de jongens riep: 'Minder of meer Marokkanen?' Het groepje reageerde luid in koor: 'Minder, minder, minder!'"

"Ik dacht dat ik droomde. Gebeurt dit nou echt of ben ik terug in de tijd, terug in 1939? Walgelijk gedrag. Dit is vandaag de tweede keer dat dit gebeurt. Eerst bij mijn moeder en nu bij mij."

Een vrouw reageert in de comments: "Vreselijk dit soort dingen. Ik maak om de dag wel soortgelijke dingen mee, alleen het ergste is dat mijn dochter van tien er vaak ook bij is en die kruipt nog net niet onder mijn jas om haar tranen en angst te verbergen. Bespuugd, uitgescholden; (...) niet alleen wij maar onze kinderen zijn hier ook slachtoffer van helaas."