Liquidatie Amsterdam is vervolg in onderwereldvete

De schietpartij waarbij vrijdagnacht een man omkwam in Amsterdam-Zuid hield hoogstwaarschijnlijk verband met de schietincidenten die de laatste anderhalf jaar in Amsterdam hebben plaatsgevonden. Dat laat de politie zaterdag weten. Het slachtoffer werd rond 02.15 uur neergeschoten op de Karperweg en overleed ter plekke.

Hij was volgens Het Parool een goede bekende van Benaouf A., de centrale figuur in de onderwereldoorlog die al veel levens heeft geëist. Hij zou binnenkort als getuige worden verhoord in de strafzaak over de liquidatie van de Amsterdammer Najeb Bouhbouh, die in oktober 2012 in Antwerpen werd doodgeschoten, aldus de krant. Benaouf A. stuurde volgens het OM in die zaak vanuit zijn BMW iets verderop de schutters aan.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet officieel vastgesteld. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden. Bij de Sloterweg in Amsterdam-West trof de politie een uitgebrande auto aan die wellicht verband houdt met de schietpartij. De politie heeft een groot team op de zaak gezet.

Benaouf A. en twee vrienden van hem werden eind 2012 beschoten in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. De twee kompanen overleefden dit niet, maar A. wist te vluchten. Een van de vermoedelijke schutters werd vorig jaar maart in Amsterdam-West geliquideerd.