Pabo geeft studenten tips over uitspraken Wilders

De pabo van hogeschool Saxion heeft studenten en stagescholen een mail gestuurd over de uitspraak 'minder Marokkanen' van Geert Wilders. De school geeft studenten onder meer tips over hoe ze met de woorden van de PVV-leider kunnen omgaan in de klas.

"Een niet eenvoudige zaak, immers de impact op kinderen kan groot zijn", aldus directeur Jan-Auwke Diepenhorst. Het bespreken van wat er aan de hand is, kan volgens de school een goede optie zijn. Evenals het meenemen van kranten. "Laat kinderen in groepen discussiëren over wat zij er van vinden en waarom er zo veel ophef is na deze toespraak."

Verder doen studenten er volgens de school goed aan om kinderen uit te leggen wat een reden kan zijn geweest voor Wilders om zijn toespraak te doen. "Met andere woorden, probeer het nieuws te duiden, zo objectief mogelijk. En het belangrijkste: stel kinderen gerust als ze bang zijn om weggestuurd te worden. Vertel dat dat niet kan en mogelijk is in dit land."

De school laat verder weten 'met verbazing en verwondering' te zijn achtergebleven na de actie van Wilders woensdagavond.