Timmermans geniet van Marokkaanse protestselfies

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) geniet van de foto's die Marokkaanse-Nederlanders van zichzelf maken met hun Nederlandse paspoort in beeld. Dat heeft de bewindsman vrijdag gezegd na de wekelijkse ministerraad.

De selfies zijn een protest tegen de veel bekritiseerde uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over het overschot aan Marokkanen. "Misschien is dit het moment waarop Nederland echt went aan het feit dat we ook 'koppeltekenidentiteit' hebben." Marrokaans-Nederlands, Limburgs-Nederlands, we zijn volgens Timmermans allemaal Nederlanders.

De bewindsman is ook verheugd over de maatschappelijke discussie die inmiddels is losgebarsten over de uitspraken van Wilders. Timmermans herhaalde dat Wilders met zijn uitspraken over minder Marokkanen de plank compleet misslaat . "Als er problemen zijn dan gaan we die samen oplossen", aldus de Timmermans. "Je stelt jezelf compleet buiten de werkelijkheid door te zeggen dat als er maar minder zijn, ook de problemen zijn opgelost."