Ook GroenLinkser Dibi roept Hitler tegen Wilders

Voormalig Tweede Kamerlid voor GroenLinks Tofik Dibi vergelijkt Geert Wilders met Adolf Hitler. Aanleiding is de toespraak van de PVV-leider woensdagavond waarin hij zijn oproep om minder Marokkanen herhaalde.

Dibi herhaalt op Twitter de omstreden uitspraak van Fouad Sidali van het partijbestuur van de PvdA. "Hitler is onder ons. In de gedaante van Geert Wilders. Hitler vond ook dat er minder Joden moesten zijn. Opdat we nooit zullen vergeten." Sidali maakte later excuses, maar Dibi is dat niet van plan.

"Nee hoor, ik trek niets in", schrijft hij op Twitter. "Soms moet je de marges van het debat oprekken als anderen iets fundamenteels laten liggen. Dan is voor mij zo'n tweet gerechtvaardigd", schrijft hij.

Wilders herhaalde zijn oproep voor minder Marokkanen woensdagavond tijdens een partijbijeenkomst in Den Haag. Voor een juichend publiek riep de PVV-leider: "Willen we meer of minder Marokkanen?". Er klonk overduidelijk 'minder' vanuit de zaal.

Dibi kan nu mogelijk een rechtszaak verwachten. Wilders liet vrijdag weten dat hij iedereen voor de rechter sleept die hem nog eens vergelijkt met Hitler of in verband brengt met het fascisme of de Tweede Wereldoorlog.