'NSA tapt in 1 land iedereen af'

Washington Post meldt op basis van Edward Snowden en anderen dat de Amerikanen minstens één land voor de volle honderd procent hebben afgetapt of nog steeds aftappen. De gesprekken van alle burgers van 't land werden/worden minstens een maand opgeslagen.

Op verzoek van de Amerikaanse regering wordt geheim gehouden welk land de dupe is van het massale afluisteren. Het zogeheten MYSTIC-programma draaide sinds 2009 op volle toeren en bezat vanaf 2011 de capaciteit om alle gesprekken in een compleet land af te luisteren en al de gesprekken 30 dagen of langer op te slaan.

Het is onbekend of het programma nog draait. Wel is bekend dat de NSA nog steeds miljarden investeert in het bouwen van nog meer en nog grotere datacenters.  In januari beloofde Obama nog dat 'de VS geen gewone mensen bespioneren die geen dreiging zijn voor onze nationale veiligheid.'

Klaarblijkelijk waren/zijn de inwoners van één bepaald land helaas tot op de allerlaatste ziel een dreiging voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten.