Meisje (12) springt voor trein

Na jarenlang te zijn gepest heeft een meisje van twaalf zich donderdagmiddag voor de trein gegooid. Dat schrijft de Telegraaf.

Een buurtbewoner stelt tegenover Omroep Brabant dat het meisje, Simone, al lang een buitenbeentje was in het Brabantse Maarheeze: "Al op de lagere school werd ze gepest. Dit speelt al jaren. Ze kon nooit meekomen. Ze heeft dit gedaan omdat ze werd gepest en dit niet langer kon verdragen."

Simone was een brugklasser op het Philips van Horne-college in Weert. De directie van de school zegt 'intens mee te leven met alle nabestaanden' en er is inmiddels een apart rouwlokaal voor het meisje ingericht.

FOK.nl kan slechts hopen dat de pestkoppen voor de rest van hun leven met een traumatisch schuldgevoel rondlopen.

Aanvulling 11.47 uur:
Volgens klasgenoten waren er geen signalen dat het meisje gepest werd, meldt omroep L1. Ook de school had hier geen idee van en de afscheidsbrief noemt geen pestgedrag. Volgens medeleerlingen was ze de dag van haar zelfmoord gewoon nog vrolijk op school.

De burgemeester van Maarheeze geeft aan dat de reden van haar zelfmoord eigenlijk niet ter zake doet: "Ik zou het waarderen als men stopt met speculeren zodat alle betrokkenen deze schok op waardige wijze kunnen verwerken."