Trouwen maakt vrouwen dik

Wat al decennialang door menig echtgenoot wordt vermoed, is nu eindelijk wetenschappelijk bewezen. Getrouwde vrouwen proppen zich vol. En dat al vrij snel na de bruiloft.

De Flinders University in Adelaide heeft wetenschappelijk onderzoek verricht naar vadsige kersverse bruidjes. Hiervoor hebben de Australische wetenschappers bijna 350 'newly weds' tegen het licht gehouden. En met schokkende, maar voor mannen welbekende conclusies.

Al binnen een halfjaar na de huwelijksplechtigheid weegt de gemiddelde vrouw al 2,1 kilo meer dan daarvoor. Maar daarmee zijn we er nog niet. Vrouwen die hebben geprobeerd af te vallen voor 'de grote dag', leggen na zes maanden maar liefst negen kilo meer vet in de school. En bruidjes die wel wisten af te vallen voor hun bruiloft, hadden na een halfjaar al vierenhalve kilo vet verzameld.

Volgens de onderzoekers is de reden waarom wel duidelijk. "Een mogelijke verklaring voor het aankomen van pasgetrouwde vrouwen is het gevoel dat ze de buit al binnen hebben", luidt het. "Zij denken dat het niet meer nodig is om aan hun figuur te werken."