Buren opgepakte zwemleraar geschokt

De man die wordt verdacht van het onzedelijk betasten van zeker drie jongens van 5 en 6 jaar in een zwembad in Spaarnwoude komt uit Soest. Dat meldt die gemeente. Buren van de voor ontucht aangehouden zwemleraar zijn volgens RTV Utrecht geschokt. Hij zou de afgelopen jaren ook in zwembaden in de provincie Utrecht hebben gewerkt.

Uit onderzoek van de regionale omroep zou blijken dat Jacob V. eerder werkte bij zwembad Fletiomare in De Meern en De Hooghe Waerd in IJsselstein. Langer geleden was hij toezichthouder in Bosbad Amersfoort en was hij betrokken bij Spleasure Centrum Soest. De zwembaden willen tegenover de omroep niet reageren.

V. was volgens RTV Utrecht al eerder in beeld als verdachte in een ontuchtzaak die speelde rond een zwembad in de provincie. Hij werd toen niet veroordeeld.

De verdachte zit in het bestuur van turnvereniging de Springbokken in Soest, bevestigt de gemeente. Daar gaf hij geen les, maar beheerde hij alleen de website.

De 28-jarige man kreeg donderdagmiddag te horen dat er voldoende bewijs tegen hem is dat hij nog zeker twee weken langer vast kan worden gehouden tijdens het onderzoek. Hij zit vast in beperkingen, wat onder meer betekent dat justitie en zijn advocaat niet inhoudelijk over de zaak mogen praten.