Boze studenten brengen nacht door in VU

De studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam die woensdag een deel van het hoofdgebouw hebben bezet, brengen de nacht door in het gebouw. De studenten van de faculteit der Aard- en Levenswetenschappen laten woensdagavond weten dat aan hun eisen niet is voldaan.

De studenten hebben de kerkzaal op de bovenste verdieping van het gebouw aan de Zuidas bezet. Ze maken zich boos over de op handen zijnde reorganisatie van hun faculteit. De studenten vrezen onder meer dat de kwaliteit van de opleiding verloren gaat.

De actievoerders eisen dat alle studenten die worden getroffen door de reorganisatie hun opleiding kunnen afmaken zoals ze die begonnen zijn. Ook moeten de plannen voor reorganisatie gewijzigd worden. De studenten willen onder meer dat er vaste financiering voor de afdelingen komt in plaats van een bedrag op basis van het aantal studenten.

Een gesprek met VU-voorzitter Jaap Winter leverde niets op. "De reactie van het bestuur blijft nog steeds in dezelfde lijn", schrijft actiegroep Titanic woensdagavond op Facebook. "De reorganisatie gaat door en de problemen moeten worden opgelost door de werkvloer, zonder enige financiële speelruimte of garantie dat ernaar geluisterd wordt."

De studenten hadden al aangekondigd de hele nacht door te gaan met de bezetting als de universiteit hen niet tegemoet zou komen. "De bedjes zijn uitgerold en er wordt ondertussen ook nog hard gestudeerd! Tot morgen!"