The Rolling Stones bevestigen komst naar Pinkpop

The Rolling Stones staan dit jaar op Pinkpop. De legendarische rockgroep heeft woensdag op de eigen smartphone-app onthuld dat ze in juni een concert geven op het festival in Landgraaf.

De rockers staan zaterdag 7 juni op het podium van het pinksterfestival. Het festival was al langer aan het onderhandelen met de Stones, maar de band liet steeds niet weten of het wel of niet tot een optreden zou komen.

De mannen beklimmen daarnaast ook het podium van het Belgische festival TW Classic. Het festival, dat is ontstaan uit Rock Werchter, vindt plaats op 28 juni. De band laat weten zin te hebben in de optredens. "Ik hou van festivals in de zomer en ik kan niet wachten met de tournee naar Europa te gaan", laat Mick Jagger weten op de applicatie.

The Rolling Stones traden in 2007 voor het laatst op in Nederland. Toen stond de band in het Nijmeegse Goffertpark. Hoewel de Stones nog nooit eerder op Pinkpop hebben gestaan, is het festivalterrein de heren niet onbekend. In 1999 verzorgden de rockers een concert op Megaland in Landgraaf.

Eerder werd de komst van onder meer Stromae, Rudimental en Arcade Fire aangekondigd. Metallica is dit jaar de grote afsluiter, de metalband speelt op maandag 9 juni een show vol verzoeknummers.