Piraten: 'Teeven moet ophoepelen'

Dirk Poot, lijsttrekker van de Piratenpartij, stelt naar aanleiding van de belastingfraude waar Fred Teeven in Nieuwsuur in verband mee wordt gebracht, dat de posities van ministers Plasterk en Hennis, evenals die van staatssecretaris Teeven, onhoudbaar zijn geworden.

Dat meldt de partij in een persbericht. De lijsttrekker: "Het is onaanvaardbaar dat de hoogst verantwoordelijken voor onze rechtsstaat zo respectloos om blijken te gaan met de regels van die rechtstaat en onze grondrechten. Als deze bewindslieden aan mogen blijven laat de Tweede Kamer daarmee zien dat zij partijpolitiek belangrijker vindt dan het controleren van de macht."

"Ministers Hennis en Plasterk dragen de verantwoordelijkheid voor de MIVD en AIVD. Uit het rapport van de CTIVD is naar voren gekomen dat deze diensten herhaaldelijk op meerdere fronten de wet hebben overtreden."

De arrrgwanende Piraten vervolgen: "Het gaat om veel meer dan de geloofwaardigheid van de 'crimefighter' die het tot staatssecretaris schopte, het gaat om een bewindspersoon die in strijd met alle regels van zijn eigen ministerie gehandeld zou hebben."

De Piraten concluderen: "Wat de Piratenpartij betreft hebben de inlichtingendiensten zich altijd aan de geldende wetgeving te houden. De ministers dragen de verantwoordelijkheid over het functioneren en de gedragingen van de diensten, daarom horen de betreffende ministers deze overtredingen niet te bagatelliseren en moeten zij hun verantwoordelijkheid nemen."