Man en vrouw aangehouden na vondst dode baby

Een 27-jarige man en een 26-jarige vrouw zijn maandagavond in Eindhoven aangehouden in verband met de vondst van een dode baby eerder op de dag. Het duo wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van het kindje, zo meldt een woordvoerder van de politie.

De twee zijn rond 19.45 uur gearresteerd in een woning aan de Klundertstraat in stadsdeel Strijp. In een brandgang tussen de Klundertstraat en de Zevenbergerstraat trof een voorbijganger om 15.00 uur het stoffelijk overschot van de baby aan in een tas.

De politie kan niet zeggen of de verdachten de ouders van van het kindje zijn. Het duo wordt momenteel verhoord. Over de doodsoorzaak van de baby is nog niets bekend. De woordvoerder hoopt daar dinsdag meer duidelijkheid over te kunnen geven, want dan wordt sectie op het lichaampje verricht.

In de woning van de twee verdachten is de politie maandagavond nog bezig met technisch onderzoek. Ook dinsdag wordt in en om de woning nog onderzoek verricht. "Dit naar aanleiding van sporen die wij in en om de woning hebben aangetroffen", zo vertelt de zegsman.