Aboutaleb rekent winkeldief in

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb (PvdA) heeft woensdagmiddag eigenhandig een winkeldief achtervolgd en overmeesterd. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.

Aboutaleb zag rond 14.00 uur hoe de dief voor tumult zorgde bij een filiaal van Kruidvat aan de Lusthofstraat. Toen hij wegrende, zette de burgemeester met zijn dienstauto de achtervolging in. Bij metrostation Gerdesiaweg sprong Aboutaleb uit de auto en probeerde hij de dief al rennend te achterhalen. Samen met een wijkagent die toevallig in de buurt was, wist de burgemeester de man uiteindelijk te overmeesteren.

De politiewoordvoerder noemt de actie van Aboutaleb 'een voorbeeld voor iedereen' en een 'mooie opsteker voor de stad'. De woordvoerder van Aboutaleb was woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Aboutaleb is de tweede stadsbestuurder die recentelijk de orde in de openbare ruimte persoonlijk probeerde te handhaven. In januari kwam de Amsterdamse wethouder Pieter Hilhorst in het nieuws toen hij twee vrouwen die werden belaagd in de tram wilde beschermen. De politicus moest dat wel bekopen met een tikje tegen zijn gezicht.