Celstraffen voor verkrachting meisje in Winterswijk

Twee mannen uit Pijnacker-Nootdorp en Bronckhorst zijn vrijdag veroordeeld tot gevangenisstraffen van drie en twee jaar cel voor verkrachting van een minderjarig meisje. De rechtbank in Zutphen acht bewezen dat de mannen in augustus 2012 haar woning in Winterswijk binnendrongen en seks met haar hadden. De man uit Pijnacker-Nootdorp kreeg een hogere straf omdat hij de verkrachting van zijn vriendin filmde op zijn telefoon.

De straffen zijn hoger dan waar het Openbaar Ministerie op had ingezet. Justitie eiste tegen de 36-jarige hoofdverdachte twee jaar cel en tegen de 24-jarige vriend die was meegekomen naar het huis van het meisje een jaar en een halfjaar voorwaardelijk. Volgens de rechters is een zwaardere straf passend vanwege de ernst van het feit en omdat de verdachten geen spijt hebben betuigd en niet mee willen werken met reclassering.

De verdachten liepen tegen de lamp omdat de politie de opnames van de verkrachting in handen kreeg. Zij houden vol dat de seks vrijwillig was en dat er sprake was van een trio.