McDonald's voor 1,5 miljoen aangeklaagd

Het moet ook niet gekker worden: koop je een Quarter Pounder bij McDonald's, krijg je er maar één servetje bij. De Californische Webster Lucas nam dit niet en stapte naar de manager.

Het voorval gebeurde in het McDonald's-filiaal in Pacoima, Californië. Toen Lucas vroeg om meer servetjes, zei de manager dat hij er al genoeg had gehad.

Lucas reageerde naar eigen zeggen: "Ik had beter bij Jack-in-te-Box kunnen gaan eten, want ik kwam hier niet om ruzie te maken over servetjes. Ik kwam hier om te eten."

Volgens (de Afro-Amerikaanse) Lucas mompelde de (Mexicaans-Amerikaanse) manager toen iets racistisch over 'jullie soort mensen.'

Webster besloot daarop een klacht te mailen naar de algemeen manager van het filiaal. Hij schreef daarin onder andere dat hij door 'buitensporig geestelijk lijden' na het voorval niet meer in staat is om te werken.

McDonald's bood hem hierop gratis hamburgers aan, die de man afsloeg ten faveure van een rechtszaak. Hij heeft zoals het een goede Amerikaan betaamt de fastfoodketen inmiddels aangeklaagd voor de lieve som van 1,5 miljoen dollar.