'Levensgevaarlijk duo' op de vlucht

De politie waarschuwt campings en hotels in de grensregio voor een vuurwapengevaarlijk crimineel duo dat maandag met een gegijzelde vader naar Duitsland is gevlucht. Campingeigenaren doen er goed aan om na te gaan of er op hun camping iets verdachts is te zien, zei een politiewoordvoerder dinsdag op Radio 1.

Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de twee hebben ingebroken in een caravan om daar de nacht door te brengen. "Als je iets verdachts ziet, bel dan 112, onderneem zelf niets", zei de woordvoerder.

Het tweetal, een 25-jarige man en een 19-jarige vrouw, werd al verdacht van een ontvoering in Meppel en een gewelddadige overval in het Brabantse Lage Mierde. Maandag probeerden ze volgens de politie in te breken in een caravan op een camping in Enschede. Toen een man hen betrapte, schoten ze hem neer. Vervolgens gijzelden ze een gezin. De vader van het gezin werd in zijn auto meegenomen naar het Duitse Ahaus. Toen hij werd vrijgelaten, sloeg hij alarm.

De Duitse en de Nederlandse politie hebben nu een uitgebreid onderzoek ingesteld. "De duisternis heeft in hun voordeel gespeeld", zei de woordvoerder. "We hoopten hen voor de ochtend aan te houden, maar dat is niet gelukt."