Ontslag na klagen over uitbuiting

Het contract van de Portugese werknemers die aan de bel trokken over hun hoge leefkosten tijdens de bouw van de A2-tunnel is niet verlengd. De beloofde vergoeding voor het ten onrechte te veel inhouden van loon voor huisvesting hebben ze nog niet gekregen. Dat schrijft Dagblad De Limburger zaterdag.

Een woordvoerder van hoofdaannemer Avenue2 zegt tegen de krant dat de acht werknemers 'niet meer nodig waren of niet in het team pasten'. Volgens De Limburger steeg het aantal Portugese werknemers dat met de bouw bezig was wel, van vijftig naar tachtig, aldus de krant.

De werknemers klaagden vorig jaar over de veel te hoge kosten voor huisvesting en vervoer die op hun loon waren ingehouden. In januari zegde Avenue2 toe de kosten voor huisvesting terug te betalen. Het bouwconsortium had de werknemers via het Ierse uitzendbureau Rimec ingehuurd. De Portugezen moesten bijna duizend euro per maand betalen voor een slooppand. Avenue2 beloofde 14,30 euro netto per dag terug te betalen over 2012 en 2013. Volgens vakbond FNV Bouw is dat te weinig.