Elf jaar cel voor doodsteken collega

Een 28-jarige man uit Eindhoven moet elf jaar de gevangenis in, omdat hij in juni vorig jaar een collega heeft doodgestoken. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdagmiddag bepaald. Ook moet de Eindhovenaar een schadevergoeding aan de nabestaanden van het slachtoffer betalen van bijna vierduizend euro.

De man heeft 'buitengewoon zwaar en onherstelbaar leed' toegebracht aan de nabestaanden, zo oordeelde de rechter. Maar ook getuigen van de steekpartij hebben een 'bijzonder traumatische ervaring' te verwerken gekregen.

Omdat de verdachte heeft geweigerd om mee te werken aan een onderzoek naar zijn geestelijke gesteldheid, beschouwde de rechter hem als volledig toerekeningsvatbaar. In de straf die de man heeft gekregen, is rekening gehouden met het feit dat hij al eerder veroordeeld is geweest en dat hij zich nog in zijn proeftijd bevond van een eerdere veroordeling.

De Eindhovenaar kreeg vorig jaar juni tijdens een pauze op zijn werk ruzie met een collega. Hij trok toen het mes en stak hem een meerdere keren in zijn bovenlichaam. De man overleed aan zijn verwondingen.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van dertien jaar geëist.