George Clooney overweegt met pensioen te gaan

George Clooney overweegt te stoppen als acteur. Dat schrijven Britse media op basis van persdienst Bang. "Het publiek laat je weten wanneer je niet meer voor de camera moet gaan staan", zei de 52-jarige superster dinsdag tijdens de première van zijn nieuwste film The Monuments Men in Londen. "Dat moment komt dichtbij, denk ik."

Clooney laat wel weten dat hij nog steeds dolgelukkig is als filmmaker. "Telkens als je een verhaal kunt vertellen dat het publiek nog niet kent, doe je het goed."

The Monuments Men vertelt het op feiten gebaseerde verhaal van een groep Amerikaanse soldaten die naar Europa gaan om daar kunstschatten van de nazi's te redden. Hitler had immers opdracht gegeven niet alleen de joden uit te moorden, maar ook hun kunst te vernietigen.

Of het publiek de film meteen kan waarderen is niet heel belangrijk, vindt Clooney, die naar eigen zeggen niet meer zo gevoelig is voor kritiek. In een recent interview met de BBC liet hij weten dat veel van zijn films nogal wankelend beginnen maar na verloop van tijd zeer lovend worden ontvangen.

"Deze film werd in de Verenigde Staten de grond in geboord", zegt Clooney onomwonden. "Maar we zijn weer zeer goed onthaald in Duitsland en Italië. O Brother, Where Art Thou werd in 2000 door een filmblad bestempeld als de slechtste film van de eeuw." Nu staat de film als een van Clooneys succesvolste te boek. "Ik ben wel vaker afgebrand."

Clooney hoeft niet huiverig te zijn dat hij achter de geraniums moet gaan zitten als hij stopt met acteren. De filmmaker is de laatste jaren steeds vaker werkzaam als regisseur en producent. Bij The Monuments Men was hij coscenarist en -producent en nam hij de regie op zich.


George Clooney overweegt met pensioen te gaan (Foto: Novum)