Geweigerde moslima dient klacht in tegen politie

De moslima die aangifte deed van discriminatie door een Brabants uitzendbureau, heeft een klacht ingediend tegen de politie in Roosendaal. Ze vindt dat ze 'onheus is bejegend' door een medewerkster, laat een politiewoordvoerder maandag weten.

De 18-jarige Leila Kallal had voor een stage gesolliciteerd bij een Roosendaals uitzendbureau, maar kreeg te horen dat ze met hoofddoek niet welkom was. De Zeeuwse studente wilde vrijdag aangifte doen, maar voelde zich toen niet serieus genomen door de baliemedewerkster.

De vrouw zou haar persoonlijke mening hebben gegeven en hebben gezegd dat de studente beter later terug kon komen. "De meningen over wat er is gezegd verschillen maar als de medewerkster haar mening heeft gegeven, had ze dat beter niet kunnen doen", aldus de woordvoerder.

De moslima kwam een dag later terug om alsnog aangifte te doen. Daaraan vooraf ging een gesprek met de studente over wat een dag eerder was gebeurd. "Dat gesprek is goed verlopen. De medewerkster heeft excuses aangeboden en beide partijen zijn goed uit elkaar gegaan." De politie was daarom verbaasd toen later op de dag een schriftelijke klacht binnenkwam.