Eerste storm van 2014 gemeten

Het heeft voor het eerst gestormd in 2014. Op IJmuiden werd zondagochtend twee keer een uur storm gemeten, laat weeronline weten. Tussen 11.00 uur en 12.00 uur werd een gemiddelde windsnelheid van 75 kilometer per uur gemeten en een uur later was dat 76,3 kilometer per uur. Vorig jaar werd de eerste storm pas in oktober gemeten.

In IJmuiden werd zondag ook de zwaarste windstoot gemeten van honderd kilometer per uur. Langs de hele west- en waddenkust stond een krachtige wind met veel windstoten van boven de negentig kilometer per uur. De storm werd alleen in IJmuiden gemeten. In de rest van het kustgebied stond een stormachtige windkracht acht. Er wordt gesproken van een storm als de gemiddelde windsnelheid gedurende tien minuten een snelheid van ten minste 75 kilometer per uur bereikt.

Het KNMI gaf zondagochtend code geel af voor de kustprovincies in verband met de harde wind. Rond 16.30 uur was code geel niet meer van kracht in Nederland. Op maandag na, blijft de wind de komende week aanwezig. Dat gaat gepaard met veel regenbuien, maar het wordt niet koud. Mogelijk komt deze winter in de top drie van warmste winters ooit.