Utrecht CS niet volledig afgesloten

Station Utrecht Centraal wordt niet volledig afgesloten tijdens de grootschalige werkzaamheden deze zomer. Wel zal de reiziger de nodige hinder ondervinden, zei minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje.

De bewindsvrouw reageerde op vragen van Eric Smaling (SP), die vernomen had dat het grootste spoorknooppunt van Nederland negen dagen zal worden afgesloten. "Dit kan toch niet waar zijn?", vroeg hij.

Schultz antwoordde dat geen sprake is van een 'complete buitendienststelling'. Er zullen nog steeds treinen van en naar de domstad rijden, al is wel sprake van een aangepaste dienstregeling. Dat betekent langere rijtijden en soms moeten reizigers met de bus. Reizigers zullen daarom zeker hinder ondervinden.

Over de precieze invulling van de werkzaamheden vindt nog overleg plaats tussen de NS, spoorbeheerder ProRail en reizigersorganisaties. Schulz zei verder dat gezien de omvang van de werkzaamheden hinder voor de reiziger niet te voorkomen is. ProRail moet af en toe het spoor af kunnen sluiten in verband met de veiligheid van de medewerkers, aldus de bewindsvrouw. Uit berichten van de spoorbeheerder blijkt dat het spoor vooral 's nachts wordt afgesloten.