Miley Cyrus haat zichzelf

Miley Cyrus heeft het niet zo op de jongere generatie. "Ik houd niet van kinderen", zegt de voormalige Disney-ster in het Amerikaanse modeblad W. "Ik denk dat ik op een gegeven moment te veel in het bijzijn van kinderen was."

De 21-jarige zangeres, die in oktober haar vierde plaat Bangerz uitbracht, vindt kinderen 'vreselijk gemeen'. "Soms hoor je hoe ze praten tegen hun ouders en dan wil ik naar ze toegaan en ze een klap verkopen", legt Cyrus uit. "Als ik toen ik klein was zo tegen mijn moeder had gepraat had ik geen telefoon, computer of televisie gehad."

De zangeres vindt het verbazingwekkend dat door social media iedereen altijd op de hoogte is van alles. "Iedereen is paparazzo", zegt Cyrus. "Hoe eng is dat? Je bent nooit veilig." Vooral het feit dat ze die mensen niet kent, vindt ze vreemd. "Ze praten over je alsof ze je kennen." Cyrus trekt zich naar eigen zeggen overigens weinig aan van kritiek die ze via internet krijgt. "Je staat boven iedereen die je afzeikt, omdat ze gewoon jaloers zijn op wat je hebt."

Cyrus probeert zich niet te veel bezig te houden met de bijkomstigheden van haar roem en richt zich liever op haar muziek. De zangeres heeft het daardoor te druk voor een nieuwe relatie. "Ik houd zo veel van mijn muziek en dat is mijn wederhelft", zegt Cyrus, die in september haar verloving met Liam Hemsworth zag stranden. "Daar zet ik me voor honderd procent voor in."