[NFL] Uitslag Super Bowl XLVIII

Vannacht werd Super Bowl XLVIII gespeeld. De Denver Broncos gingen de strijd aan met de Seattle Seahawks om het kampioenschap van de NFL. Na een bijzondere wedstrijd met vele hoogte- en dieptepunten trokken de Seahawks aan het langste eind. Ze versloegen de Broncos met 43 - 8.

De Seahawks wonnen de toss en begonnen als verdedigend team. De kracht van de Seahawks lag het hele seizoen al in verdedigend opzicht en dit bewezen ze vannacht opnieuw. De Broncos begonnen de wedstrijd, maar de allereerste play leverde direct een safety voor de Seahawks op. Een moment van onoplettendheid van Broncos' quarterback Peyton Manning zorgde ervoor dat hij de bal miste die de endzone van de Broncos' ingegooid werd. De Seahawks kwamen direct met twee punten op het scorebord. Niet veel later was de drive van de Seahawks goed voor een field goal, nadat een touchdownpoging werd afgeslagen door de ploeg uit Denver. De Broncos zaten echter niet goed in de wedstrijd en vooral Manning was erg onzorgvuldig. Hij gooide tegen het einde van het eerste kwart een interception waardoor de Seahawks middels kicker Steven Hauschka opnieuw een field goal konden verzilveren en de stand op 8 - 0 brachten.

Seattle begon het tweede kwart met een drive. Ze kwamen ver, maar Russell Wilson, de startende quarterback van de Seahawks, wist zijn receiver in de endzone niet te bereiken. Er werd echter gevlagd voor pass interference waardoor de Seahawks automatisch een first down kregen en ze opnieuw een kans hadden om een touchdown te scoren. Deze kans verzilverden ze toen Wilson op second down de bal aan running back Marshawn Lynch gaf en hij de endzone wist te bereiken. De Broncos kwamen zo op een achterstand van vijftien punten. Dat was op dat moment al de grootste achterstand die ze het hele seizoen hadden gehad. Het werd echter nog erger voor de Broncos toen Manning zijn tweede interception van de avond gooide. Malcolm Smith ving de bal en kreeg zoveel ruimte van de Broncos dat hij een touchdown kon scoren. De Broncos moesten risico gaan nemen en dat resulteerde in een turnover on downs met nog een minuut te gaan in de eerste helft.

Na de halftime show, met Bruno Mars als hoofdact, mochten de Broncos het spel weer starten. Alsof de avond nog niet erg genoeg was voor het team uit Denver kreeg Percy Harvin, een wide receiver van de Seahawks, het voor elkaar om de kick terug te rennen naar de endzone van de Broncos en zo binnen een minuut de voorsprong voor de Seahawks te vergroten naar 29 - 0. De Broncos kregen absoluut geen grip op de wedstrijd en konden totaal niet in de wedstrijd komen. Dit was voor een heel groot gedeelte te danken aan de sublieme defensie van de Seahawks. Met nog zes minuten te gaan in het derde kwart lukte het de ploeg uit Seattle om een fumble te pakken te krijgen en een nieuwe drive te starten. Ze lieten in deze drive zien dat ze ook beschikken over uitstekende aanvallende kwaliteiten. Dit kwam tot uiting door een touchdown van Jermaine Kearse. Hij ving een strakke pass van Wilson en draaide weg bij twee verdedigers van de Broncos om de touchdown te scoren. Deze actie was illustratief voor de manier waarop beide teams in de wedstrijd zaten. De Broncos scoorden in de laatste seconde van het derde kwart nog wel een touchdown via Demaryius Thomas en wisten zelfs de tweepunts conversie te scoren maar dat zou slechts voor de eer blijken.

Het vierde kwart was namelijk opnieuw voor de Seahawks. Ondanks dat de overwinning al zo goed als zeker was bleef de defensie van de ploeg ontzettend scherp. Ze gaven niks toe aan Manning en zijn team en zaten nonstop fel op de bal. Ze pakten nog een laatste touchdown via Doug Baldwin, die door de verdediging van de Broncos heen glibberde, en wisten dat de eerste titel van de franchise binnen was. Beide teams bleven daarna doorgaan met het maken van plays en bleven ook op fourth down voor de yards gaan. De Seahawks deden dit om het publiek te vermaken, de Broncos deden het nergens meer voor. Zo eindigde de wedstrijd in 43 - 8 in het voordeel van de Seahawks. Seahawks' coach Pete Carroll is door deze overwinning de derde coach in de geschiedenis die zowel in NCAA football als in de NFL de titel pakt. Malcolm Smith werd uitgeroepen tot MVP van Super Bowl XLVIII.