Exorcist verdrijft 200 demonen

Het zal je toch maar gebeuren: verhuis naar een andere woning, blijkt het al bewoond te zijn door 200 demonen! Dit overkwam Latoya Ammons in het stadje Gary te Indiana, een deelstaat van Amerika.

De drie kindertjes van de officiële vrouw des huizes zijn inmiddels alle drie wel een keertje door een demonische entiteit bezeten geweest. Daarbij puilden hun ogen uit, bewogen ze zich voort als een moderne versie van Joe Cocker en maakten ze allerlei grommende geluiden. Een van de zonen is in het ziekenhuis terecht gekomen omdat 'iets' hem een rotgooi gaf. Ook heeft een verpleegster en iemand van de kinderbescherming kunnen aanschouwen hoe dezelfde pechvogel in een vlaag van totale ontkenning van de natuurwetten, achterwaarts tegen de muur op liep.

De plaatselijke baas van de politie was door ervaringen uit het verleden doodsbang om bij het huis in de buurt te komen. Naar eigen zeggen hoorde hij vreemde geluiden in het pand en zag hij diverse voorwerpen, die normaal gesproken niet zo geneigd zijn tot het kiezen van het luchtruim, zweven. Volgens deze meneer is de kelder van het huis een soort poort van de hel. De stevig in zijn schoenen staande wetsdienaar claimt zelf ook te zijn aangevallen. Zijn auto begon namelijk vanzelf vooruit en achteruit te rijden.

Een vrij ernstige situatie dus. En wat moet je doen wanneer er rare dingen in je buurt gebeuren? Wie ga je bellen? Een Katholieke priester! Of beter: een exorcist. Net als in de films. Als we Vader Maginot mogen geloven was het heel logisch dat bovenstaande allemaal is gebeurd: waarschijnlijk is Latoya vervloekt door een ex-vriendje of het vriendinnetje daarvan. Door deze vervloeking zijn bepaalde 'deuren' opengegaan in dit huis, die normaal gesproken gesloten (moeten) blijven. Maar ondanks enige bedreigingen en afkeurende meningen van de gene zijde is het de priester gelukt het huis weer 'schoon' te krijgen. Een gedeelte van het proces is opgenomen en daarop zou duidelijk te horen zijn hoe de demonen totaal geen respect tonen voor de vakman die ze komt verdrijven. Deze video valt hier te zien/beluisteren.