Strijdvlegel, bazooka in vliegtuig

In 2013 vond de Amerikaanse Transportation Security Administration, belast met het garanderen van veiligheid in vliegtuigen en op vliegvelden, weer een heleboel zaken in handbagage die daar niet thuishoren.

We beginnen maar direct met het lijstje. De schietgrage Amerikanen namen afgelopen jaar minstens 1813 (hand)vuurwapens mee, waarvan 81 procent geladen was.

Daarnaast troffen TSA-medewerkers 562 stun guns aan, zwart kruit, rookgranaten, flashbang-granaten, een lichtpistool en onklaar gemaakte explosieven.

Verder had een Amerikaan bedacht dat het wel een goed idee was om zijn Middeleeuwse strijdvlegel mee te nemen, inclusief ketting en stalen bal.

Verder nam iemand een namaak-zelfmoordvest mee, dat ter instructie werd gebruikt maar op explosieven na niet van echt te onderscheiden was. Ook dacht iemand een (onklare) WO2-bazooka mee te nemen.

Veel wandelstokken met geheime zwaarden erin verwerkt werden in beslag genomen, naast een lading aan kammetjes die tot messen uitgeklapt kunnen worden.

Zelfs stukken schedel werden aangetroffen. De eigenaar gaf desgevraagd aan 'geen idee' te hebben hoe er een deel van een schedel in zijn handbagage was gekomen.

In het bronartikel zijn foto's van de voornoemde artikelen te vinden.