'Hoogste waterglijbaan bijna af'

In het Schlitterbahn Waterpark in Kansas City, Kansas zijn een hele reeks waanzinnige glij- en wildwaterbanen te bezoeken. Aan het scala attracties wordt momenteel een glijbaan toegevoegd, die volgens de eigenaars de hoogste ter wereld wordt. De naam van het monsterding: 'Verrückt', Duits voor 'krankzinnig'.

Ter gelegenheid daarvan is al in december een teaser gereleased, die door recente aandacht op de YouTube Trends-pagina de afgelopen dagen door media als de Huffington Post werd opgepikt. Het filmpje is hieronder te bekijken:


Je moet ook wel verrückt zijn om er vanaf te willen glijden.

De exacte hoogte wordt pas bij de opening in mei bekendgemaakt, maar zal in elk geval de ruim veertig meter van de huidige hoogste waterglijbaan overtreffen. Vermoedelijk zal daarbij de vijftig meter gehaald worden, gezien in het filmpje geclaimd wordt dat de baan 'hoger dan de Niagarawatervallen' zal zijn; daar valt het water rond de 51 meter. Om de glijbaan te betreden moet men eerst zeven verdiepingen trappen op en daarna met drie man in een bobslee-achtig bootje gaan zitten.

Voordat de glijbaan officieel opent, zal er een net overheen gespannen worden om uit de baan vliegen te voorkomen. Het bootje zorgt er tevens voor dat de baan niet elke keer als een bezoeker van angst alles laat lopen, schoongeschrobd hoeft te worden. Daarnaast hopen de designers met de heuvel na de eerste afdaling 'airtime' te genereren voor de glijders.

Hoe lang dit goed zal gaan, hoor je vanzelf hier op FOK.nl als het na de opening in mei een keer flink verkeerd afloopt.