Neckermann annuleert toch Xbox One pre-orders

Er is een nieuw hoofdstuk in de soap omtrent de Xbox One en het Duitse Neckermann. Het lijkt er namelijk op dat Neckermann alle pre-orders aan het annuleren is en de beloofde waardebon van 35 euro is vergeten.

Afgelopen zomer verraste Neckermann vriend en vijand door de Xbox One voor slechts 349 euro te koop aan te bieden. De adviesprijs voor de spelcomputer is maar liefst 499 euro. Massaal werd Microsofts nieuwste console in pre-order gezet, maar helaas, het zou gaan om een fout van Neckermann, dat alle bestellingen annuleerde.

De Consumentenbond stak hier echter een stokje voor waarna Neckermann iedereen beloofde zijn best te doen om de Xbox One toch te leveren voor 349 euro. Mocht dit niet lukken, dan zou iedereen een waardebon van 35 euro krijgen. Op Tweakers wordt op dit moment echter gemeld dat de bestellingen zonder bericht geannuleerd worden met als reden 'uitverkocht'.

De waardebon die men krijgt heeft bovendien slechts de waarde van 25 euro, tien euro minder dan aanvankelijk beloofd. Gamers die al kozen voor de waardebon van 35 euro, en die reeds gebruikt hebben, kregen ook nog eens de waardebon van 25 euro. Tweaker Zingo: "Ik koos voor de €35 waardebon, ook reeds gebruikt en zelfs ik heb die €25 ontvangen...terwijl die xbox altijd in het systeem heeft gestaan." 

Neckermann heeft officieel nog niet gereageerd op de berichten van Tweakers.