Verkrachte vrouw aangeklaagd

Een 24-jarige dame, die in Dubai verkracht is, loopt kans om zelf aangeklaagd te worden wegens het hebben van seks buiten het huwelijk. Op 2 december 2013 was de Oostenrijkse in een taxi verkracht door een zoon van een politieagent uit Jemen en in het emiraat wordt dat gezien als een illegale handeling van de vrouw.

Toen zij aangifte deed bij wat door moet gaan voor de politie kreeg ze te horen dat ze een goede kans maakt in de gevangenis terecht te komen. Ook is gebleken dat de kaffir-vrouw het in haar hoofd heeft gehaald een alcoholisch drankje te drinken, iets dat echt niet kan in de Verenigde Arabische Emiraten. Deze handeling levert haar dan ook logischerwijs een extra aanklacht op.

Het oliedelvend land staat behoorlijk onder de invloed van de bekrompen ideeën van een middeleeuwse oorlogsmisdadiger die tijdens psychoses de stem van engel Gabriel meende te horen en zichzelf maar tot profeet heeft uitgeroepen (vzmh). In het land dienen niet alleen ware gelovigen zich aan wetjes van deze profeet (vzmh) te houden, ook mensen die heel anders in het leven staan dienen zich te daaraan te conformeren. Volkomen logisch dus dat het verboden is verkracht te worden of een wijntje te nuttigen.

Het plaatselijke politiecorps had nog wel een geweldige tip voor de buitenlandse: zij kan haar straf ontlopen door met haar aanrander te trouwen.