Utopia duikt onder miljoen kijkers

Het SBS6-programma Utopia is voor het eerst onder de miljoen kijkers uitgekomen. Er keken woensdag 795.000 kijkers naar het programma, zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

In de derde uitzendweek van het programma is een dalende trend waar te nemen. Maandag scoorde het programma nog een stabiele 1,2 miljoen kijkers, waar het dinsdag nog net de miljoen wist aan te tikken. De eerste twee weken scoorde het programma nog tussen de 1 en 1,5 miljoen kijkers.

Gister was in de uitzending te zien dat bewoonster Lindy de loods verliet. Streamers zagen haar 14 januari het programma al verlaten. De uitzendingen van Utopia lopen dan ook ruim een week achter op de streams. Een veelgehoorde klacht van kijkers van het programma.

Dankzij Utopia heeft SBS6 de meest succesvolle vooravond ooit. Gisteren gaf zenderbaas René Oosterman in de Telegraaf aan te kijken naar een verlenging van de uitzendduur van Utopia. Ook de vertraging tussen streams en uitzending zou teruggebracht moeten worden naar vijf dagen.

Lees meer Utopia-verhalen in ons speciale forum.