Huldigingsnummer Sochi van Woesthoff uitgelekt

Dinand Woesthoff was maandag onaangenaam verrast toen bleek dat een nummer dat hij heeft gemaakt voor het Holland House in Sochi voortijdig online was verschenen. Op Spotify stond Woesthoffs nummer Legendary Lane onbedoeld bij de band When We Are Wild.

"Goed, dat was dus niet helemaal de bedoeling", twitterde de Kane-zanger maandag. "Als in: helemaal niet de bedoeling. Lekker thuiskomen zo." 3FM-dj Domien Verschuuren had ook in de gaten dat er iets niet klopte. "Hee, maar, dit zijn jullie niet, toch?", twitterde hij naar When We Are Wild, nadat een luisteraar hem had getipt over het nummer.

Bij 3FM legde Woesthoff dinsdagochtend uit dat hij een tijdje geleden werd benaderd om een lied te maken voor de huldiging van olympische sporters in het Holland Heineken House. "Ik had gezegd: ik wil kijken of ik dat kan maken en dat heb ik gedaan. De Spelen beginnen over twee weken en dan zou de aftrap zijn, dus dit was een soort 'verrassing'."

De 41-jarige Woesthoff vindt dat Legendary Lane 'best wel vet' is geworden en probeert het voortijdig uitlekken nu van de positieve kant te bekijken. "We moeten het maar ombuigen naar iets positiefs."