[video] Samsom in tranen in Groningen

Tijdens een bijeenkomst met bewoners in het Groningse Middelstum heeft PvdA voorman Diederik Samsom laten zien dat hij aspiraties heeft in de toneelwereld. Tijdens de avond, waarin bewoners aan het woord kwamen om hun problemen te uiten met betrekking tot de gaswinningen en de daardoor veroorzaakte aardbevingen, perste de politicus er een paar obligate traantjes uit.

"Het wordt tijd voor echte maatregelen. Jarenlang werd ontkend dat er aardbevingen waren, daarna werd gezegd dat er geen verband was met de gaswinning en nu weer de ontkenning van de dalende huizenprijzen. Laten we daar mee ophouden en de voorstellen ruimhartig overnemen." sprak Samsom. 

De aanwezigen waren niet onder de indruk. Een groot deel van hen vertrok voortijdig. "Je komt hier met mooie verhalen, maar onze situatie is uitzichtloos. Wat hebben we hier aan?"

Vanwege de winning van gas in Groningen en de daarmee gepaard gaande aardbevingen zijn de huizenprijzen op sommige plekken met wel een kwart gekelderd, waardoor mensen met torenhoge restschulden blijven zitten. De regering stak jarenlang de kop in het zand.