Ivo Niehe: 'Ik heb belachelijk hoge kijkcijfers'

Wat Ken Rockwell is voor fotografie en wat Kanye West is voor muziek is de immer bescheiden Ivo Niehe voor personalityshows. Deze Chuck Norris van de televisieshows wil na dertig jaar nog steeds door met zijn TV Show.

"Daarbij word ik geholpen door het feit dat we belachelijk hoge kijkcijfers scoren", aldus de immer bescheiden Niehe in het AD. De TV Show trekt geregeld ruim twee miljoen kijkers.

Niehe gaat voorlopig nog even door met zijn praatprogramma. De 67-jarige presentator, die tenminste vierhonderd talen vloeiend spreekt, verlengde onlangs zijn contract tot 2016.

Volgens Niehe heeft hij met de TV Show, die in 1981 voor het eerst te zien was, mogelijk de langstlopende 'personality show' te pakken. "Ik moet dat eens uitzoeken in het Guinness Book of Records. Er is vast iemand in Zimbabwe die het al langer volhoudt dan ik. Ik doe het met 35 jaar al wel langer dan David Letterman."

De presentator en programmamaker heeft naar eigen zeggen weinig last van de toegenomen concurrentie van andere talkshows. "Ik probeerde het eens bij te houden. Volgens mij verscheen Peter R. de Vries 57 keer in een jaar tijd op tv. Wij zijn meer van de portretten. En het is belangrijk exclusieve gasten te hebben."

Ook het leeftijdsverschil met jongere gasten kan volgens Niehe in het voordeel van de TV Show werken. "Ik wil meer jonge mensen. Stromae bijvoorbeeld. Het contact tussen twee generaties is toch veel leuker dan dat een MTV-presentator hem interviewt?" aldus het ongekende multitalent.


Eerder recenseerde Niehe zijn eigen show in Parijs al,
en dat was, uiteraard, 'unaniem een belachelijk groot succes'