Luxe skiparadijs in Noord-Korea

Als je aan Noord-Korea denkt, is skiën niet het eerste wat je te binnen schiet. Maar er is nu een luxe skibaan in het geïsoleerde land.

De skibaan is, na meerdere vertragingen, sinds 1 januari geopend. Het resort ligt in Masik in de provincie Kangwon. Simon Cockerell van Koryo Tours was een van de eerste bezoekers die waren uitgenodigd om naar het resort te komen.

Cockerell deelde zijn ervaringen op zijn bedrijfsblog, en had een aantal opvallende ervaringen. “Na mijn aankomst op 12 januari kwam ik direct Dennis Rodman tegen”. De voormalige NBA-ster bracht een bezoek aan het resort na zijn ‘groots gepubliceerde en controversiële basketbalwedstrijd’.

Een andere interessante ontmoeting was die met het Noord-Koreaanse popmuziekfenomeen “Moranbong Band”. Dit is een groep meiden van 20 jaar oud, die naar het schijnt door de Geweldige Leider zelf zijn geselecteerd.

De toegangsprijs is nog niet definitief bepaald, maar volgens Cockerell zal de prijs rond de €30,- liggen zonder attributen. Wil je deze erbij, dan komt er €12,- bovenop. Het hotel is “erg luxe en comfortabel” en heeft in totaal 120 kamers die zijn verdeeld over twee gebouwen.

In totaal zijn er 11 pistes, waarvan twee beginnersbanen. De lokale gidsen spreken Engels maar skiën niet. Het resort verwacht wat buitenlandse gasten te krijgen, maar het is “duidelijk gebouwd voor de lokale bevolking”.

“Het aantal lokale skiërs was verbazingwekkend hoog”, vertelt Cockerell verder. Buitenlandse skiërs kunnen niet zelf het hotel boeken, maar moeten dit door een reisorganisatie, zoals Koryo, laten doen.