Dode kippen op begraafplaats

Het zijn turbulente tijden in Albuquerque, New Mexico. FOK! berichtte zaterdag nog over een hond die bij de lokale dierenarts bleek vol coke en wiet te zitten. Twee dagen later brengt de Amerikaanse stad ons opnieuw opmerkelijk dierennieuws.

Het lokale tv-station KRQE-TV meldt namelijk dat een begraafplaats in Albuquerque wordt geteisterd door dode kippen. Het betreft hier vermoedelijk niet de Chicken Run-variant op een zombie-apocalyps, maar een onverlaat die graven ontsiert door er dood gevogelte op of naast te leggen.

Mede-eigenaar Michael Gabaldon zegt dat hij al twee jaar 's ochtends stukken kip en hele dieren dood aantreft. Soms komt de kippenstrooier eens in de twee weken langs, soms liggen er dag na dag weer nieuwe stukken kip.

Gabaldon heeft geen idee of het een religieuze ceremonie betreft of slechts ordinaire grafschennis, maar noemt het strooien met dooie kippen 'ranzig en eng.' Hij spaart momenteel geld bij elkaar voor een hek om de begraafplaats en hoopt dat dat het probleem op zal lossen.