Zieke hond zit vol coke en THC

Toen de éénjarige labrador Maddie dinsdag heftig begon te trillen en haar evenwicht kwijt was, besloot baasje Arlene Saiz het beest naar de lokale dierendokter te brengen.

De kliniek in Albuquerque, New Mexico onderzocht de hond en deed een urinetest, waaruit bleek dat het beest stijf stond van de cocaïne. Ook troffen de dokters aanzienlijke hoeveelheden THC aan, de werkzame stof in marihuana.

De eigenaresse gaf aan 'geen idee' te hebben hoe de hond dermate doorgesnoven en stoned geraakt is. Wel vermoedt ze dat Maddie de drugs ergens gevonden en opgegeten heeft. De politie kon in haar huis geen (sporen van) drugs vinden.

Arlene heeft echter spijt van het bezoek aan de dierenarts: ze voelde zich gedwongen om Maddie over te dragen aan het lokale dierenasiel omdat ze de 2000 dollar die het grapje inclusief medicatie kostte, niet kon ophoesten. "Ik wil gewoon mijn hond terug."

De eerste tekenen zag de eigenares bij het uitlaten en waren kenmerkend voor dieren met wiet in hun systeem: "Ze was heel moe en wilde niet echt lopen." Ook had het beestje moeite 't hoofd omhoog te houden.

De hond zelf maakt het inmiddels overigens goed en lijkt volledig te zullen herstellen.