'PVV verspilt belastinggeld met stickers'

Een tijd geleden kondigde de PVV aan om anti-islamstickers te gaan verspreiden. Tof, vonden sommigen. Stom, vonden anderen. Ze doen maar, het is hun feestje, vonden de meesten. Maar nu lijkt het erop dat het helemaal niet hun feestje is: ze gebruiken belastinggeld om de stickers te versturen.

Op Twitter verscheen een bericht van een verontwaardigde burger: hij had stickers besteld bij de PVV, maar toen die aankwamen, bleken ze in een envelop van de Tweede Kamer te zitten. Een envelop waarvoor de PVV niet eens een postzegel hoefde te regelen, want de portokosten worden door de staat betaald.

Nu zullen de kosten niet in de miljoenen lopen: volgens Wilders zelf zijn er 'duizenden stickers' verstuurd. Toch is het een opvallende keuze, aangezien Wilders gewoonlijk zegt tegen geldverspilling te zijn. Ook stellen sommigen dat het verkeerd is omdat zo lijkt alsof de stickers door de Tweede Kamer gesteund worden.

Overigens kwam de PVV onlangs nog in opspraak door verspilling van de middelen van de Tweede Kamer. Toen werden ze beschuldigd van het verkeerd gebruiken van fractiesubsidie. Onder meer protestbijeenkomsten en de juridische verdediging van Geert Wilders werden uit de staatsruif betaald.